2014. június 16., hétfő

Megleled-e Ezékiel könyvében?



Fandom: Supernatural (Megértük.)
Páros: Destiel
Hossz: Drabble
Műfaj: ???(fluffywhattheheaven)??? (Aki megmondja, kap egy virtuális ölelést)
Figyelmeztetések: Ezékiel próféta szóismétlési kényszere megjelenik. És én, én azt hiszem átvettem tőle.Megjegyzések: 1. Ugyehogyugyehogy megígértem.  2. A kép csak jobb híján van. Castielt mindenki saját szájíz szerint képzelje ide (ficet olvasni ajánlott hozzá)








Láttam, hogy forgószél jött észak felől, nagy felhővel és egymást érő villámlással, körülötte fényözönnel. A közepéből, a villámok közül mintha ezüstös csillogás tündöklött volna. Négy élőlény alakja volt ott. Ilyennek látszottak: emberekhez hasonló alakjuk volt, de mindegyiknek négy arca, és mindegyiknek négy szárnya volt.”*




Dean a Bibliát olvassa; belemélyedve, elemerülve, kutatva az angyalok kinézetét, kutatva Castiel küllemét, amit úgy vágyna látni (Ha őt ezzel kísértették volna meg a Praradicsomban, hamarabb bukott volna ki az Úr kegyéből, mint az Első Pár, de nem bánná, cseppet sem, mert meghalhatna Castiel látványával a szemhéjjára égve).
A szemei kékek és kéken parázslanak, lassan mozdulva falják a hasábokat, akár tűz a fákat, akár ő Cas bőrét és húsát és szerelmét.
A szellő a nyakán – vendéget kap, akit csak késve vesz észre.

„Hello, Cas” - köszönne, de nem jön ki hang a torkán, a könyvet félrevágja, mintha Bűnt követett volna el, nagy B-vel és most jönne a büntetése; de hát tényleg vétkezett. Hogy jöhetne ő, egyszerű ember (Még ha kissé öntudatosan szemléli is, akkor is az. Csak egy ember.) ahhoz, hogy egy ilyen fenséges lény valódi alakját meglesse? Lesüti a tekintetét, mint a rajtakapott gyerek, keze belegyűr a farmernadrág ráncaiba.

Castiel pillantása az ég kékje, már csak a madár hiányzik belőle és felhők - könnyed égi felhők, ti láttátok már őt? Az igazi Őt? Keze Dean vállára nyugszik, ő lélegzik mellette és vár. Nem tehet mást, mindig csak vár, a világvégére, a testvérére, Castielre, az Úrra. Várakozás az élet.

„És némi utazás is van közben” - toldja hozzá magában.

Az angyal arca – földi börtönének arca, álarca, szeretett arca, imádott arca – szembekerül az övével, ajkára forró lehelet kúszik, aztán puha száj követi, tüdejében gócba ragad a sóhaj, a kiáltás és a fájdalom.

- Mit kerestél ennyire?

Castiel maga a jóság, a kegyetlenül, véres cafatokat hátrahagyóan ölni képes jóság, ami csak neki tárulkozik ki ennyire, csak őt engedi lelátni gondolatainak legmélyére, oda, ahová soha ember még nem nyerhetett betekintést; egy angyal szívébe, egy angyal gondolataiba, egy angyal lekébe.

- Téged.

Az angyal néz. Ő ezzel az egy tevékenységgel vallat és vall, kérdez és válaszol, hallgat és mond, tagad és beismer. Dean nem szereti ezt, nem szeretné eltéveszteni sohasem, hogy mire gondol, mit érez a másik, nem akarja megbántani őt, még véletlenül sem.

- Tudni akartam, hogy nézel ki.

- Nem ott leled meg a választ.

Most a vadász néz, ő pusztán kérdez hangtalanul, kérdezi; „Hol?” És Castiel arcára – máskor sztoikusan belemerevedve az időbe, néha hajszálnyit elámulva, rácsodálkozva és dühösen létező arcára – kiül egy apró mosoly. Halovány, mint a hold árnya felhős éjjelen, de mégis, ott van, létezik. Mosolyog – ha alig felfedezhető is –, és jól áll neki Dean szerint, és Dean azt akarja, arra vágyik, hogy így maradjon: boldogan (A világ – a világok – gondjától mentesen hogy ragyogna az arca, hogy örülne...).

Castiel szavakkal nem válaszol, csak kézenfogja és magához húzza, ölelése otthon, karjai a hátán támaszok, létezése létszükséglet. Suttog és Dean nem érti mit, de azt érti, hogy ez valami felette álló lesz, valami Castielhez méltóan nagyszerű és lélegzetelállító. Pont mint ő.


Aztán a világ megáll, az idő elenyészik és a lélegzet elhal és Dean szemei kipattannak. Castiel továbbra is öleli, de már talán nem is ő az, talán csak egy délibáb... Castiel ránéz. Pillantása igazol. Ez a valóság, és mennyire de mennyire csodálatos. Castiel angyal. És a szárnyai égzúgás és a szárnyai villámok, tűz nélkül melengető, őt égetni képtelen csodák. A hátából nőnek ki, a ruha nem takarja tövüket – a ruha fény és megérthetetlen anyag, tiszta és könnyed. Az angyal arca kedves, tekintete kéken izzik, de szeretet van bennük, szerelem – talán nem is csak őiránta, hanem a világ iránt is –, pillái hosszúak és szőkék. Nem pislog, csak nézi őt. Karjai erősek és márvány-szépek, bőrmeleg biztatás és támogatás, megtartó erő -kinek kell gravitáció, ha ő tartja, ha ő öleli, kinek? Bőre a levegőben sugárzó napfény maga, sápadt és fenséges, a vadász ujjai az angyal csuklóján – nem mer többet érinteni, nem lehet, nem nem nem –, A haja olyan, akár a vízben szétfolyó, szétterülő aranyszálak, feketeségük eltűnt, a férfi pedig akaratlanul simít bele (Nem, semmi sem fekete rajta, semmi sem); tapintásuk selymesebb bármi másnál, amit Dean valaha is fogott. Mintha víz csorogna át az ujjai között, langy pára a hajnali órákban. Castiel magas; felé tornyosul vagy másfél fejjel, arányos és izmos, sudár és csak ő tartja a levegőben (Levegő ez még egyáltalán?), körülöttük megszűnt a világ, nincsenek falak vagy határok, épületek vagy Mennyország, Pokol vagy kárhozat; itt csak Ők vannak, ez is nagybetűvel, mert egyedül ez ér valamit a világon. Fények ugrálnak körülöttük, és Dean érzi, tudja, hogy ezek a lángocskák élnek és akarattal bírnak, és hallja a suttogásukat és érzi a melegüket – a szívében, a szívében van a legnagyobb meleg.

Castiel az ő szemeibe néz, mélyen és őszintén, pillantása már majdnem gyermekien őszinte kérdést hordoz magában; „Milyennek látsz? Tetszik neked?” (Talán még gyermek. Sosem kérdezte meg, mennyi ideje létezik, vagy az mennyinek számítana. Lehet, hogy gyermek, lehet, hogy aggastyán. És lehet, hogy ő csak úgy tökéletes.) Szavakkal nem kíséri. Dean érti őt, és nem akarja gyönyörűnek mondani. Nem. Castiel emberként – gyönyörű, jóképű, helyes. De angyali valójában – nincsenek rá szavain. Földöntúli. Felülmúlhatatlan. Szent. Nem fejezik ki eléggé azt az érzést, ami Dean mellkasát feszíti ezer és ezer irányba, az a büszkeséggel vegyes öröm, hogy ez neki megadatott, láthatta Cast így, ilyen csodásan, teljes lényében megmutatkozva.

- Castiel – kezdi. Nem meri becézni. Az nem lenne méltó hozzá. - Castiel, te egyszerűen... Tökéletes vagy.

Ujjai az angyal arcán, ajkán, aztán Castiel keze az övén, aztán ajkaik egymáson; ők egymás ölelésében. Ahová teremtettek.




***




Másnap Dean felvette a Bibliát a földről, és a hetedig verstől a tizenharmadik vesig áthúzta Ezékiel könyvének sorait. A maradék – a maradék igaz volt.





Ilyenek voltak az élőlények: külsejük olyan volt, mint az izzó parázs, és az élőlények közt, mintha égő fáklyák lobogtak volna. Tűz ragyogott, és a tűzből villámok cikáztak. Az élőlények járása-kelése olyannak látszott, mint a villámlás.”**









* Ez.:1.4-7
**Ez.:1.13-15

2 megjegyzés:

  1. Szóval...kilencedik évadzáró, a munkahelyem zűrősebb volt, mint egy hangyaboly, az időjárás hisztosebb, mint egy négyéves, és a hétköznapok is rendesen betettek az életemnek, úgyhogy ha összeszedem minden objektivitásom, az lenne a normális, hogyha mélyen és őszintén irigykednék Deanre. De mivel az objektivitásom ennyivel ki is merült, és mindenféle álca ellenére rendíthetetlenül optimista vagyok, ezért aztán elolvadtam, hogy Castiel. Castiel. Mármint Castiel és az ő igazi alakja.
    Majd ha kapok levegőt, és nem csak fonalát veszített barokk körmondatokat halmozok egymásra, és túljutok azon, hogy miképpen voltál képes költeményé változtatni egy lírai szöveget, és Destiel...nem, nem tudok túljutni.
    Most ne hozdd fel, hogy zaklatottan aludtam, mert ettől függetlenül is jajdeszéplett.
    Köszönöm, hogy olvashattam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm ezt a csodatündérszép kritikát :)
      [És tudom, belőlem jó halál lenne, ugye? Pedig már nyáron is de jól esett nekem, mikor olvastam *J* ]

      (((Nagyonzárójelesen, én baromira irigykedek Deanre.)))

      Törlés