2013. december 30., hétfő

Crease


Fandom: Sandman - Az Álmok fejedelme
Páros: Remiel x Duma
Műfaj: hurt/comfort
Figyelmeztetések: nincs
Hossz: Drabble
Megjegyzések: Jelenleg vagy egy tucat történetet írok, de ezt ma meg kellett írnom. A többi is jön szépen lassan. Lassan. Nagyon lassan. Nyugtassatok meg kérlek, ugye más is ismeri már a fandomot? Szörnyen jó, csak ajánlani tudom mindenkinek.




Tudod, egy angyalról azt mondják, hogy maga a szeretet. A béke. A nagybetűs jóság.


Nem igaz. Egy angyal nem szerethet, nem lehet soha békében, míg gonosz van, s nem lehet jó, mert lélektelen katona-báb Isten kezében, döntések és lelkiismeret nélkül.


Remiel fölfelé néz.
Szárnyait kitárja – nem repül, csak szeretné érezni, hogy még van szárnya, még van hite. Ahogy a puha, ezüstös tollak kibomlanak, az egyikről meggyőződik, a másikban tovább kételkedik, mint minden egyes áldatlan nap. Már nem tudja abbahagyni, hiába tudja; angyal, már nem hisz a saját hitében. Nem tud többé imádkozni, kérni, könyörögni. Utolsó elkeseredettségében némán felemeli a karjait is, mint régen – mintha áldásra várna, ami nem jön, nem jöhet soha már. Szemében könnyek csillognak, igaz könnyek, fájó könnyek, tilos könnyek – lehetetlen könnyek.

Vár. Várja Istent. Várja Teremtőjét, Atyját, az egyetlent, akit mindvégig szolgált. Sokkal bölcsebb, okosabb és tapasztaltabb, mint bármely más létforma bármely képviselője, mégis úgy érzi, nem ért semmit. Mintha kiüresedett volna a világ, az övé legalábbis. Sötét lett valahol belül, kongó, fájó nihil, mely ezer és ezer lángoló tüskével tépi széjjel, megmérgezve mindent; azt is, ami valahol elrejtőzve megmaradt régi önmagából.

Szél kerekedik mögötte, mezítelen talpak érintik az átkozott talajt – oh, tiszta ártatlan lábak, melyeknek sosem szabadott volna megérinteni semmit. Derekára tíz ujj simul, érintésük is bűn, édes bűn, szükséges bűn – vágyott bűn. Óvatosan, alig érezhetően elindulnak fölfelé gerince mentén, ám mégis izzó nyomot hagynak bőre alatt. Szárnyai aljáig kúsznak, aztán lágyan ölelésükbe zárják Duma sápadt karjai. Hasa előtt fonódnak össze a kezek, több biztonságot kínálva ezzel az egy mozdulattal, mint bárki, bármi más. Hátához hozzátámasztja fejét az egyetlen tartó oszlopként létező angyal, lélegzete cirógatja, haja laza hullámokkal omlik vállára. Remiel érzi, tudja, hogy Duma az egyetlen, aki igazán angyal; támogat, utat mutat, és megtart. Ő maga a Szeretet, az Otthon békéje, a Létezés békéje, a Teljes Jó. Az egyetlen, aki emlékszik a feladatára. Megtörli szemeit, és halkat sóhajt. Kilehelné a lelkét is, ha tehetné. Elkárhozna ha tehetné. Újra hinne, ha tehetné.

Megfordul abban a laza, de mindvégig megtartó ölelésben, és átkarolja társát. Szemeiben még ott a könnyek nyoma, s meglepődve néz előre. Duma mosolyog, békésen, óvóan, akár egy anya az újszülöttjére, ám eközben arcán lassan csorognak végig a könnycseppek.

Kopp.

Kopp.

Kopp.

A pokol kulcsának hűvös fémtestére koppannak, mely vörösen izzva fogadja magába őket. Könnyek éltetik a rosszat, a bűnt, a kárhozatot. Ők is táplálják azt, ami ellen teremtettek.

Duma nem beszél a szájával, viszont annál többet fejez ki lelkével, mozdulataival, jelenlétével. Az elején még ő volt az, aki csak feküdt, tehetetlenül merengve, és nézve a pokolbeli kínzásokat. Fülei itták a reménytelen sikolyokat és kiáltásokat, de nem törődött velük. Egyszer csak megváltozott; visszatért bölcsessége és tenni akarása. Talán Remiel miatt. Talán azért, mert kellett neki valaki, akiben bízhat, akibe kapaszkodhat, aki megtartja és továbbvezeti. Nem érezte többé oly égetőnek a kulcsot, nem érezte, hogy eggyé válna vele, csupán a hatalmas szeretetet. Szeretetet, amit másképp érzett mint azt szabadott volna.
Remiel letörli Duma könnyeit, felcsókolja orcájáról a keserűség emlékét is, és még jobban kitárja hatalmas szárnyait. Maguk köré emeli, mint egy védőfalat, egy határt, ami elválasztja a jót és rosszat, s ennek rejtekében csókol szavakat Duma szájára.

Szavakat, mint a

Szeretet

Békesség

Nyugalom

Lélek

Szerelem

s ezekkel a szavakkal mossa el a határt, gyűri fel az egyensúly kényes szövetét, mert nekik továbbra sem szabad egyik sem, de mégis küzdenek érte, és építik tovább közös útjukat Sors labirintusában, és csak
                                   építik,
 építik
                                                                                        és építik.

Később a takaróként leterített tógát is összegyűrik: hiába vannak nemtelenségre kárhoztatva, vágyakoznak az ölelés után, a hő után, egymás után, s az olyannyira tiltott – korábban soha el nem képzelt – csókokban meglelik önmagukat. Az angyalokat, aki szeretni hivatottak, s kik a szeretettől megfosztattak, az angyalokat, akik sosem zuhantak, s mégis mélyebben vannak, mint társaik, s az angyalokat, kik ezek ellenére most fajuk többi képviselői fölött állnak.

Mert ők már tudják, hol ragadják meg a valóság szövetét, hogy durva ráncok közé gyűrjék a halott szabályokat; négy helyen hajtogatják, tépik, rángatják – s várják, hátha elszakad.



E g y ü t t .  Ö r ö k k é .  S z e r e t v e .  S z e r e t n i .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése